úterý 5. února 2019

Poradní kruhy ve vzdělávání - výcvik I.


Brno, 5.-7. dubna 2019
















Pro koho je výcvik určen:
- pro pracovníky ve školství - učitele, ředitele a další
- pro vzdělavatele a další profese, věnující se dětem a mládeži
- rodiče

Účastníci získají potřebné znalosti a dovednosti, aby mohli začít facilitovat poradní kruhy ve třídě, ve škole, s kolegy, v organizacích pracujících s dětmi, v rodině i ve vrstevnických skupinách.

Seminář je prakticky zaměřený, účastníci se seznámí s historií a základy kruhových technik, jejich různými podobami a formami, naučí se, jak formulovat vhodné zadání (téma) a jak využívat poradní kruh pro dosažení akademických cílů, k rozvoji sociálně-emocionálních dovedností, k učení řízenému samotnými žáky a studenty, k podpoře lídrů z řad mladých lidí.

Program zahrnuje sdílení příběhů a zkušeností, relaxační aktivity, hry a techniky úzce propojené s poradními kruhy (mindfullness, umělecké a pohybové aktivity, improvizace), zohledňuje práci s různými druhy inteligence a styly učení i s žáky se specifickými vzdělávacími potřebami.

LEKTOŘI
Joe Provisor je spoluzakladatelem několika projektů zaměřených na sdílení praxe poradních kruhů ve školním prostředí (Circle Ways - 2017, Council In Schools - 2005, Palms Council Project - 1992). Jako učitel působil 24 let na veřejných školách v USA, 7 let byl školitelem pracovníků ve vzdělávání pro Los Angeles Unified School District, je manželským a rodinným terapeutem a starším v The Ojai Foundation. Poradní kruhy praktikuje ve školních třídách od roku 1986 a od roku 1994 je trenérem poradních kruhů The Ojai Foundation, věnuje se školení učitelů a vychovatelů, terapeutů a podnikatelů v USA i mezinárodně. Je autorem příběhů, kurikulárních dokumentů, lekcí postavených na poradních kruzích ve škole a připravované knihy Teaching and Learning in Circles.

Jaroslava Vatay (*1980) je councilová facilitátorka, průvodkyně osobního rozvoje, přechodových rituálů a somatických constelací. Do councilu se zamilovala v roce 2012 na tréninku v Kalifornii, který vedla Gigi Coyle. V současnosti je na cestě trenéra councilu (jejími mentory jsou Han Delissen a Joe Provisor a další). Je průvodkyní Vision Questů, trénink absolvovala v Lost Borders a Medvědím kmeni.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O VÝCVIKU
Místo konání: SVČ Lyska, Brno - Nový Lískovec
Příchod a registrace pátek od 13:15 hod., začátek výcviku 14:00, konec v neděli do 16 hodin.

Výcvik bude probíhat v angličtině, překlad bude uzpůsoben potřebám skupiny.

Cena semináře: 5000 Kč
Zvýhodněná cena: 4000 Kč (učitelé, zaměstnanci škol, psychologové, soc. pracovníci, vychovatelé, pedagogové volného času a studenti učitelských oborů)

Při přihlášení do 7.3. včetně je cena 4200 Kč (základní cena)/ 3200 Kč (zvýhodněná cena).
Nepříznivá finanční situace by pro nikoho neměla být překážkou v účasti, ozvěte se nám, pokud je to Váš případ.

Cena zahrnuje: samotnou výuku, učební materiály, knihu Jacka Zimmermana a Virginie Coyleové Cesta poradního kruhu v českém překladu, organizaci akce, občerstvení - čaj, káva, pronájem prostor aj.

Přihláška: https://goo.gl/forms/pVokYVPs401yRv5Q2

Kontakt a bližší informace: Petra Banďouchová, pbandouchova@gmail.com, 733381508

Facebook