středa 12. června 2019

Council v lese 19.-21. července 2019




Srdečně vás zveme na víkend s Councilem - poradními kruhy. Vydáme se do Nedvědice a společný čas budeme trávit v přírodě v okolí hradu Pernštejna v duchu jednoduchosti a přítomného okamžiku. Představte si les i zahradu u řeky, vaření na ohni, večery pod hvězdami i prostornou zrekonstruovanou stodolu s velkými okny a dřevěnou podlahou, kde budeme moci nerušeně spřádat sny...

Akce je vhodná pro ty, kdo chtějí prohloubit svou praxi, i pro ty, kdo se chtějí s poradními kruhy seznámit

Těšit se můžete na:
- praxi komunikace v kruhu při práci na společných tématech i při procesování každodenních záležitostí života ve skupině
- příběhy a dmýchání kolektivní moudrosti
- různé méně časté formy kruhu dle zájmu a situace - wisdom council, gender council, dreamstar council,...
- les, kruhy v přírodě, procházky
- přítomný okamžik
- společné vaření
- tempo dle naladění skupiny, prostor pro dynamickou akci i pomalé plynutí

Zázemí budeme mít v kouzelné zahradě pod hradem Pernštejnem, spát možno ve vlastním stanu, ve stodole či pod hvězdami, vařit si budeme společně na ohni.
Cena: 1000,- Kč organizační náklady (pronájem prostor, materiál, příprava) + dar ve výši dle vašeho uvážení (odměna průvodkyním)

Provedou vás Helena Kosková a Eva Dittingerová.

Přihláška zde: http://bit.ly/CouncilVlese

Připojte se k akci na Facebooku


COUNCIL - PORADNÍ KRUH (někdy také kruh otevřené komunikace, rada, shromáždění rady) je metoda komunikace zaměřená na srdce. Když usedáme do Councilu, tak vstupujeme do autentického prostoru sdílení pravdivých příběhů. Mluvíme z hloubi srdce, nasloucháme srdcem a spontánně vyjadřujeme podstatu sdělení. Nehodnotíme, neočekáváme, jsme plně přítomni a vzájemně propojeni bezpečím tradičního kruhu. Setkáváme se jako naši předkové u ohně, poznáváme své přátele a nacházíme sami sebe.

Sdílení v kruhu je v mnoha kulturách odpradávna jednoduchým a silným nástrojem pro probouzení kolektivní moudrosti a učení se vzájemně od sebe. Dnes se Council využívá při práci se skupinami nejrůznějšího zaměření – pracovními týmy, dětskými kolektivy, komunitami i rodinami. Je cestou k posilování vzájemných vztahů i cestou ke společnému rozhodování či řešení problémů a krizí.

Žádné komentáře:

Okomentovat